آنتی اسکالانت چیست

فواید استفاده از مواد شیمیایی آنتی اسکالانت چیست؟

آنتی اسکالانت به عنوان یک افزودنی جهت انجام پیش تصفیه سیستم اسمز معکوس مورد استفاده قرار می گیرد که در جلوگیری از پوسته پوسته شدن غشاها بسیار موثر است. قبل از اینکه آب تغذیه وارد غشای اسمز معکوس شود، یک آنتی اسکالانت به آب تزریق می شود. مواد شیمیایی antiscalant یک تاخیر زمانی میان بی کربنات و کلسیم منیزیم ایجاد می کنند. این تأخیر به آب اجازه می دهد تا قبل از انجام هر گونه واکنش شیمیایی که منجر به تشکیل رسوب شود، از غشاء عبور کند.

فواید استفاده از مواد شیمیایی آنتی اسکالانت چیست؟

انتخاب آنتی اسکالانت مناسب برای ایجاد شرایط عملیاتی بهینه برای تصفیه به روش RO آب شور بسیار مهم است. کاربرد صحیح محصول موجب اطمینان از عملکرد صحیح دستگاه های یک کارخانه خواهد شد.

مزیت های استفاده از antiscalant عبارتست از:

1- کمک به افزایش طول عمر ممبران، تمیز ماندن ممبران در سیستم های اسمز معکوس و تضمین استفاده طولانی مدت از آن ها

2- کاهش میزان استفاده از اسید سولفوریک و اسید کلریدریک و جلوگیری از خطرات ناشی از به کارگیری این نوع از مواد اسیدی

3- مهارکننده نمک های کریستالی (مانند CaCO3، SrSO4، CaSO4، BrSO4)

4- حذف 99% کلسیم ، 99 درصد منیزیم ، 95% آهن و 95 درصد سیلیس

5- صرفه جویی در انرژی

6- کاهش هزینه های عملیاتی

7- عدم نیاز به شستشوی ممبران در تاسیسات بزرگ

توجه داشته باشید بسته به متغیرهای سیستم آب و اسمز معکوس موردنظر، فرمول های مختلفی از آنتی اسکالانت برای سطوح غشایی استفاده می شود. به همین دلیل انتخاب حرفه ای فرمول شیمیایی آنتی اسکالانت و استفاده صحیح از آن برای جلوگیری از گرفتگی غشاها در طولانی مدت بسیار حائز اهمیت است.

آنتی اسکالانت ها استفاده بهینه از غشاهای اسمز معکوس را تضمین می کنند.

آنتی اسکالانت

سیستم اسمز معکوس چیست؟

اسمز، عبور آب از محیطی با چگالی کمتر به محیطی متراکم تر از روی یک غشای نیمه تراوا می باشد. از سوی دیگر، اسمز معکوس فرآیندی است که با جداسازی یون ها، ذرات میکرو و فلزات سنگین موجود در آب توسط فشار وارده به آب، آن را خالص و قابل استفاده می نماید.

از سیستم های اسمز معکوس در مبحث تصفیه آب های آلوده از منابع مختلف مانند دریا، دریاچه، آب باران، پزشکی، دیالیز، نساجی، صنایع غذایی و … استفاده می شود. همچنین در برخی از صنایع دیگر نظیر جواهرسازی، لوازم آرایشی، پلاستیک سازی، شیشه سازی، به عنوان یک فناوری برتر تصفیه آب در بسیاری از بخش های آن کاربرد دارد.

با توجه به محدود بودن منابع آبی امروزی، بازیافت و پاکسازی آب با سیستم های اسمز معکوس بسیار مهم است تا از منابع محدود آب سطحی و زیرزمینی به بهترین نحو استفاده شود. از این رو استفاده از آنتی اسکالانت ها اهمیت پیدا می کند.

آنتی اسکالانت

چرا نحوه عملکرد سطوح غشایی در سیستم اسمز معکوس مهم است؟

ماده ای عایق که از عبور آب به قسمت های مختلف سطوح سیستم RO جلوگیری می نماید، غشاء نامیده می شود. سطوح غشایی اغلب در سیستم های اسمز معکوس که یک فناوری تصفیه آب جدید است، استفاده می شود.

با توجه به اهمیت ورود آب تصفیه شده به کارخانه ها و تاسیسات بزرگ، استفاده از مواد غشایی بادوام بسیار مهم است.

به منظور اطمینان از استفاده طولانی مدت و کارآمد از سطوح غشایی و جلوگیری از خرابی های احتمالی، باید از شرایطی مانند آلودگی، تجمع و کلسیفیکاسیون که ممکن است بر روی این سطوح رخ دهد، جلوگیری نمود. اینجاست که آنتی اسکالانت ها وارد عمل می شوند.

مواد شیمیایی ضد تجمع غشای اسمز معکوس

سخن پایانی در مورد آنتی اسکالانت ها 

همانطور که در مقدمه اشاره کردیم، سیستم های اسمز معکوس سیستم هایی ایده آل برای تصفیه آب آلوده به شمار می روند.

جالب است بدانید به هنگام کارکرد سیستم‌های اسمز معکوس، در حالی که یون‌ها (مواد معدنی) موجود در آب خروجی تصفیه شده به شدت کاهش می‌یابند، یون‌های موجود در آب باقیمانده از دستگاه به عنوان زباله تقریباً چهار برابر مقدار اولیه آب افزایش می‌یابند. با این حال، از آنجایی که مقدار مواد معدنی که آب می تواند به عنوان یون داشته باشد محدود است، مواد معدنی اضافی در اینجا بر روی غشاهای اسمز معکوس متبلور می شوند و نفوذپذیری و عملکرد غشاها را مختل می کنند. به همین دلیل باید با استفاده از مواد شیمیایی ضد اسکالانت از این انسداد و عملکرد نادرست جلوگیری نمود.

آرام صنعت

در سال‌های اخیر توجه به مقوله تصفیه آب صنعتی از سوی مسئولین چند برابر گردیده است و تدابیر و راهکارهای زیادی اجرا و پیاده سازی شده اند. شرکت آرام صنعت (آرام نازل) با تولید تجهیزات مدرن صنعت آب و فاضلاب، اقدام به عرضه انواع نازل فیلتراسیون می نماید.

 خرید نازل فیلتر شنی ،، نازل فیلتر کربنی ،، نازل سختی گیر رزینی

فروش نازل فیلتر شنی

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *