نازل فیلتر شنی چیست؟
یکی از پرکاربردترین نازل های صنعت تصفیه آب، نازل برای فیلتر شنی می باشد که مصارف مختلفی دارد. امروزه در کشاورزی، صنعت، منازل مسکونی به کثرت، از این نوع نازل ها استفاده می نمایند و کاربردهای متفاوتی دارند.
آرام صنعت (آرام نازل) تولید کننده انواع نازل فیلتراسیون
آرام نازل مفتخر به عرضه انواع نازل برای فیلتر شنی در ابعاد و کاربردهای مختلف می باشد. قیمت های منصفانه و کیفیت بالای نازل ها شما را شگفت زده خواهد کرد. جهت سفارش و خرید انواع نازل های شرکت تولیدی آرام نازل با شماره تلفن های زیر تماس حاصل فرمایید تا کارشناسان مجرب این مجموعه شما را در خرید نازل مرتبط با دستگاه موردنظرتان راهنمایی کرده و بهترین انتخاب را برای شما محیا سازند.
بررسی نازل فیلتر شنی
در ابتدا لازم است که اطلاعات کلی درباره نازل ها کسب نمایید، سپس به بررسی نازل فیلتر شنی می پردازیم.
نازل چیست؟
برای آن که بتوان مسیر آب را در داخل یک دستگاه یا مخزن تعریف کرد، از قطعه ای به نام نازل استفاده می نمایند. هدف به کار بردن نازل در دستگاه ها ، کنترل آب و جهت بخشی به آن می باشد تا آب از حفره (سوراخ) وارد یا خارج شود و مسیر معینی را طی نماید. از این رو در مصارف مختلف کاربردهای بسیار دارد.
تعریف نازل فیلتر شنی
نازل فیلتر شنی، یک قطعه کوچک است که اصولا از جنس پلاستیک یا فلز می باشد که در کف فیلتر شنی نصب می گردد. کارکرد و وظیفه اصلی آن این است که از خروج ذرات شن از مخزن فیلتر جلوگیری نماید و آب را متعادل بیرون دهد. نازل فیلتر شنی، به صافی شنی نیز معروف است.
مزایای استفاده از نازل فیلتر شنی پلاستیکی
1- نازل فیلتر شنی سبک تر از سایر نازل هاست.
2- به آسانی جابه جا می شود.
3- قابلیت ضدخورندگی دارد.
4- مقرون به صرفه است.
5- با دوام است.
انواع نازل فیلتر شنی
نازل قارچی یا چتری، نازل رزوه ای یا دنده ای، نازل فشاری یا چسبی، نازل شیاردار، نازل چند بازو. جنس این نازل ها از پلاستیک فشرده PP (پلی پروپیلن) یا برنجی می باشند. رنگ آن ها متفاوت می باشد و قیمت این نازل ها به جنس و نوع کاربرد آن بستگی دارد.
عملکرد نازل فیلتر شنی چگونه است؟
عملکرد اصلی آن اینگونه است که بعد از عبور آب آلوده ای که وارد فیلتر می شود، از لایه های شن، ذرات معلق حذف می شوند. سپس آب تصفیه شده از کف مخزن خارج می شود. در مرحله بعد یا مرحله شستشوی معکوس، آب از طریق نازل ها از پایین به بالا می رود تا آلودگی هایی که در فیلتر جمع شده است را شستشو دهد و از خروجی بالا خارج گرداند.
علت تصفیه آب در داخل دستگاه
اگر آبی که دارای جرم و ذرات معلق است، وارد دستگاه شود، باید انتظار این را داشت که به زودی دستگاه دچار ایراد شود. این ذرات مزاحم در آب از عمر مفید دستگاه کاسته و با رسوب دهی از عملکرد صحیح آن می کاهند. میزان فشار آب استاندارد ورودی را به مقدار قابل توجهی می کاهد و کاربری دستگاه را دچار مشکل می نماید.
همچنین برای رفع عیوب حاصله از دستگاه باید هزینه زیادی را صرف کرد تا دستگاه به حالت اولیه خود برگردد که البته در بسیاری از مواقع بعد از تعمیر ، هرگز آن دستگاه اولیه نخواهد شد. بنابراین پیشنهاد ما این است که هزینه بسیار کمتری را بابت خرید یک نازل فیلتر شنی پرداخت نمایید و دستگاه خود را از گزند آسیب های جدی تر محافظت نمایید.
کاربردهای فیلتر شنی
1- فیلتراسیون آب در صنایع مختلف مثل صنایع غذایی ، صنایع شیمیایی ، صنایع لاستیک و صنایع فلزی ، صنایع دارویی
2- تولید آب آشامیدنی
3- در تصفیه خانه های نیروگاه های تولید برق و پالایشگاه ها
4- در تصفیه آب چاه ها و رودخانه ها در مزارع کشاورزی و ژئوتکنیک
5- حذف رنگ های معلق در آب در مصارف صنعتی
6- تصفیه آب در استخرهای شنای عمومی و استخرهای پرورش ماهی
7- استفاده در دریاهای آب شور به جهت نمک زدایی
8- آب ورودی موتورخانه در منازل مسکونی
9- تصفیه فاضلاب شهری
10- تصفیه فاضلاب صنعتی
11- پتروشیمی
12- کارخانه های کاغذسازی
13- فیلترهای نرم کننده آب
14- سیستم های تبادل یونی
محل قرار گیری نازل فیلتر شنی
نازل فیلتر شنی بر روی یک بستر که در پایین فیلتر تعبیه می گردد، قرار می گیرد. هم چنین در قسمت بالای فیلتر و بر سر راه ورودی آب نیز نازل وجود دارد که بتواند آب را به صورت یکنواخت وارد فیلتر نماید.
شیارهای نازل فیلتر شنی
اندازه شیارهای نازل براساس میزان اندازه دانه های سیلیس فیلتر شنی تعیین می شود که معمولا بین 0/5 تا 1 میلیمتر می باشد. به جهت عبور آب از این نازل ها ، شیارهای عمودی ایجاد شده یا به جای شیار ، سوراخ کاری شده اند، که البته نازل به صورت شیاری دچار گرفتگی کمتری نسبت به نازل سوراخ دار می شود و عمر مفید آن بیشتر است
فاصله بین نازل ها
اگر به هنگام طراحی و ساخت نازل ها به فاصله میان آن ها در دستگاه توجه نشود، کارایی آن به میزان زیادی کاهش پیدا می کند و زودتر از زمان استاندارد دچار گرفتگی می شوند. از این رو فاصله گذاری استاندارد میان نازل ها از مهم ترین مسائلی است که حتما باید رعایت گردد. معمولا فاصله مناسب بین نازل ها حدود 10 سانتی متر است و در هر متر مربع حدود 10 سانتی متر از سطح صفحه نازل، 80 عدد نازل 2/1 در نظر گرفته می شود.
احیای فیلتر شنی
طبیعی است که پس از گذشت زمان این نوع فیلتر هم به مانند سایر فیلترهای موجود در بازار، دچار گرفتگی (اشباع می شود) و باید تمیز شود یا به قول متخصصین این فن، احیا گردد تا بتوان مجددا از آن ها در درون دستگاه یا مخزن ها استفاده نمود و راندمان کاری آن را بالا برد. برای انجام این کار باید به صورت زیر عمل نمود:
احیای فیلتر شنی تند :
برگشت آب از پایین فیلتر به طرف بالا موجب می شود تا به سرعت ذرات معلق به جا مانده در میان شن ها بیرون بیایند. این روش که به آن شستشوی معکوس نیز گفته می شود، بسیار کارآمد می باشد. توصیه می شود نیمی از فضای مخزن را برای این کار خالی نگه دارید تا هنگامی که در زمان شستشو بسترها بلند می شوند، فضای خالی وجود داشته باشد.
شرکت تولید کننده انواع نازل فیلتراسیون
ما یکی از تولید کنندگان پیشرو در ایران هستیم و انواع محصولات پلاستیکی فیلتراسیون را با بهترین کیفیت ارائه می دهیم. شما عزیزان همچنین می توانید انواع نازل فیلترشنی استخر و جکوزی ،، نازل فیلتر کربنی ،، نازل سختی گیر رزینی، تولیدی توسط دستگاه های مجهز این مجموعه را با قیمت مناسب خریداری نمایید.
ممنون میشم در رابطه با دبی فیلتر ها با توجه به قطر شکاف آنها اطلاعاتی بدهید. مثلاً بیشینه دبی 200میکرون چقدر میباشد با فشار ورودی 3بار. سپاس
سلام، با سپاس از شما
بله حتما بررسی خواهد شد.