نحوه تصفیه پساب کارخانه کنسرو ماهی
صنایع غذایی طیف گسترده ای دارد و شامل کارخانجات مختلفی می باشد. در حال حاضر با توجه به تعدد برندها روز به روز بر تعداد این کارخانجات افزوده می شود. به طور مثال ساز و کار کارخانه تولید روغن با کارخانه تولید رب گوجه فرنگی متفاوت است. به همین دلیل نوع پساب آن نیز از یکدیگر متمایز است. از این رو برای هر کارخانه پروسه مجزایی از تصفیه را در نظر گرفته اند. در این مطلب تصفیه فاضلاب کارخانه کنسرو تن ماهی را مورد بررسی قرار می دهیم و شما را با روش های حذف آلودگی های پساب آن آشنا می نماییم.
تصفیه فاضلاب کارخانه کنسرو ماهی (محصولات دریایی)
امروزه توجه به مقوله تصفیه پساب کارخانجات امری بدیهی می باشد و حفظ محیط زیست از آسیب این نوع از فاضلاب های صنعتی بسیار حائز اهمیت است. پساب کارخانه کنسرو سازی حاوی انواع ترکیبات آلی ساده و پیچیده و جامدات معلق می باشد. نخستین کاری که کارشناسان این مقوله برای تصفیه فاضلاب کارخانه کنسرو ماهی انجام می دهند ، شناسایی ترکیبات موجود در آن است. اگر این ترکیبات به درستی شناسایی نشوند ، فرآیند تصفیه موفقیت آمیز نخواهد بود.
شناسایی ذرات آلاینده
بخش عمده ذرات آلوده کننده فاضلاب کارخانه کنسرو ماهی ، مواد آلی ، روغن ، ریزه های گوشت ماهی ، خونابه و ذرات معلق می باشد.
روش های تصفیه فاضلاب کارخانه کنسرو (صنایع محصولات دریایی)
برای تعیین میزان آلودگی فاضلاب کارخانه کنسرو ماهی معیارهایی نظیر BOD ، COD ، جامدات معلق TSS نیتروژن ، فسفر و ازت را در نظر می گیرند. برای حذف حداکثری موارد فوق الذکر روش های زیر را پیش می گیرند:
1- پیش تصفیه
2- تصفیه بیولوژیکی
3- تصفیه شیمیایی
پیش تصفیه
این مرحله شامل چند قسمت نظیر آشغال گیری، ته نشینی، متعادل سازی و شناورسازی به کمک هوای محلول DAF می باشد.
تصفیه بیولوژیکی
استفاده از میكروارگانیزم ها برای حذف مواد آلی محلول و كلوئیدی از فاضلاب را « تصفیه بیولوژیکی » می گویند. تركیبات آلی و نیتروژن دار موجود در فاضلاب به عنوان مواد مغذی برای رشد سریع میكروبی در شرایط مختلف مصرف می شوند. تفاوت این روش در مصرف اکسیژن می باشد. فرآیندهای تصفیه بیولوژیكی كه به طور گسترده ای برای تصفیه فاضلاب به كار می روند، به دو دسته هوازی و بی هوازی دسته بندی می گردند.
در تصفیه هوازی، میكروارگانیزم های هوازی غالب هستند، در حالی كه میكروارگانیزم های بی هوازی برای تصفیه های بی هوازی به كار گرفته می شوند. اگر میكروارگانیزم ها در دوره بهره برداری از تصفیه خانه های بیولوژیكی در محیط آبی معلق باشند، این سیستم به فرآیند رشد معلق معروف است. در حالیكه میكروارگانیزم هایی كه به یک سطح چسبیده و روی این سطح شروع به رشد می كنند، به فرآیند رشد چسبیده معروف هستند.
تصفیه شیمیایی
در تصفیه شیمیایی فاضلاب واحدهای انعقاد – لخته سازی برای بهبود تصفیه پذیری فاضلاب ، حذف گریس و روغن به كار می روند. در فرآیند انعقاد یک ماده شیمیایی به یك سوسپانسیون كلوئیدی آلی اضافه می گردد تا از طریق كاهش نیروهایی كه آن ها را از هم دور نگه می دارد ، سوسپانسیون را ناپایدار نمود.
این كاهش بار برای لخته سازی ضروری است. هدف از لخته سازی جمع آوری ذرات ریز به دور یكدیگر برای تسهیل در ته نشینی ذرات جامد است. سپس ذرات بزرگتر ته نشین شده و پساب زلال تولید می گردد.
در فاضلاب های فرآوری محصولات غذایی دریایی كلوئیدهای موجود ماهیت آلی دارند و توسط لایه هایی از یون های واقع در سطح ذرات خنثی و تثبیت می گردند.
لخته سازی یکی از مهم ترین کار هایی است که در فرآیند تصفیه شیمیایی فاضلاب انجام می شود. کاربرد اصلی آن پیش هم گرد آوردن ذرات ریز است که این امر نقش مهمی در ته نشینی است.
آرام صنعت
واحد تولیدی آرام صنعت (آرام نازل) ، با کسب استانداردهای لازم در تولید محصولات خود ، توانسته علاوه بر سادگی راهبری ، گامی موثر در حفظ و حراست از محیط زیست بردارد. دستگاه های فیلتراسیون برای افزایش کارایی خود نیازمند استفاده از قطعات باکیفیت می باشند. این مجموعه با تولید محصولات باکیفیت مرتبط به این نوع دستگاه ها، علاوه بر توجه به مقوله صرفه جویی اقتصادی برای صاحبان صنایع ، دوام و افزایش بهره وری آن را تضمین می نماید.
با محصولات ما آشنا شوید!
پارشیالیزیشن ،، نازل سختی گیر رزینی ،، نازل فیلتر شنی ،، نازل فیلتر کربنی ،، نازل پلاستیکی فیلتر شنی
کارشناسان این مجموعه ، آماده ارائه مشاوره به شما مشتریان گرامی می باشند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.