فیلتراسیون آب

بررسی چند روش متداول فیلتراسیون آب

روش های مختلفی برای تصفیه آب آلوده صنعتی ، تجاری یا شخصی وجود دارد. در این مطلب چندین روش متداول فیلتراسیون آب را بیان می نماییم:

بررسی چند روش رایج فیلتراسیون آب

فیلترهای رسوب گیر

این نوع از فیلترها یکی از ساده ترین روش های فیلتراسیون آب خصوصاً برای تصفیه آب خانگی می باشند. « فیلتر الیافی » نام دیگریست که بر روی آن نهاده اند، زیرا فیلترهای رسوب گیر از الیاف پلی پروپیلی PP ساخته می شوند.

عموماً از فیلترهای رسوبی به‌ عنوان روشی برای پیش‌تصفیه استفاده می‌شود تا گل و لای و ذرات معلق فیزیکی را از آب جدا کند. این کار بسیار توصیه می شود، زیرا گرفتگی داخل لوله ها باعث بروز مشکلات بزرگ تری می گردد. همچنین باعث افزایش کارایی روش های موثرتر نظیر کربن فعال یا … می گردد. فیلترهای الیافی قابل تعویض هستند تا بتوان پس از گذر زمان مجدداً بازدهی آن ها را افزایش داد.

فیلتراسیون آب

فیلترهای کربنی

این فیلترها قادرند تا ذرات ریزتر را به دام بیاندازند. سطح این فیلترها متخلخل است و ذرات آلی جذب این سطوح می شوند. کربن فعال به عنوان یکی از مواد جاذب مهم در صنعت شناخته می شود. ویژگی های مولکولی آن به گونه ایست که سطح تماس زیادی دارد و قادر است تا مواد شیمیایی را به خود جذب نماید. (اندازه کربن در حدود 5/0 تا 60 میکرون است)
معمولاً در فرآیند تصفیه آب از فیلترهای کربنی بعد از دستگاه فیلتر شنی استفاده می کنند. زیرا لازم است تا بو و طعم بد آب حذف گردد.

بیشتر بدانید : نکات مهم در انتخاب و خرید فیلتر شنی

توجه : در صورتی که علاقمند هستید تا با قطعه مهمی که در این دستگاه تعبیه شده آشنا شوید ، مطلب « نازل پلاستیکی فیلتر شنی » را مطالعه فرمایید.

در دستگاه های فیلتر کربن اکتیو ، کربن می تواند به دو صورت پودری و گرانولی مورد استفاده قرار گیرد. این دستگاه یکی از متداول ترین نوع دستگاه های فیلتراسیون آب خانگی می باشد که نصب آن کار دشواری نیست.

بیشتر بخوانید : نقش کربن فعال در تصفیه آب

فیلتراسیون آب

فیلترهای سرامیکی

این فیلترها قطعاتی با تخلخل بالا هستند. به دلیل همین تخلخلی که در سطوح آن دیده می شود، سطح تماس زیادی دارند از این رو یکی از روش های متداول حذف ناخالصی ها در ریخته گری فلزات می باشند. اندازه حفره های موجود در این فیلترها معمولاً به صورت 10، 20 و ppi 30 یافت می شود.

این فیلترها باید مقاومت دمایی بالایی داشته باشند و در برابر مواد شیمیایی مختلف خوردگی پیدا نکنند. زیرا بسته به نوع عملیات مورد نظر، فیلتر سرامیکی ممکن است در دمای بالا و یا در یک محیط خورنده مورد استفاده قرار گیرد.

استفاده از فیلترهای سرامیکی موجب کاهش ضایعات و افزایش کیفیت محصول نهایی می گردد. همچنین با حذف این ناخالصی ها باعث پُر شدن یکنواخت قالب می گردند.

فیلتراسیون آب به روش UV

این روش یکی از راه های ضدعفونی کردن آب (حذف میکروارگانیسم های بیماری زا) به شمار می رود که منبع ماورای بنفش تعبیر شده در دستگاه قادر است تا بدون اضافه شدن مواد ضدعفونی کننده بتوان به به سطح عالی از استریلیته دست پیدا کرد.

فیلتر uv یک روش سریع، قدرتمند و مقرون به صرفه است که به کمک آن می توان آب بهداشتی داشت. با این‌حال، در این روش، ذرات یا مواد شیمیایی حذف نمی‌شوند و اغلب باید با روش‌های دیگر فیلتراسیون ترکیب گردد.

بیشتر بخوانید : گندزدایی آب با اشعه

فیلتراسیون آب

فیلتراسیون آب به روش اسمز معکوس

اسمز عبارت است از نفوذ آب در میان یک غشای نیمه تراوا، از منطقه‌ای که غلظت املاح کمتری دارد به‌طرف منطقه‌ای که غلظت املاح زیادتری دارد. اسمز معکوس همان‌طور که از نامش پیداست، معکوس این فرآیند می‌باشد. آب با فشار از منطقه‌ای که غلظت بیشتری دارد از میان یک غشاء رد می‌شود و بیشتر آلاینده‌های نامطلوب آب در میان غشاء به‌دام می‌افتند.

این روش از تصفیه بسیار مؤثر است و به‌طور قابل توجهی ذرات، مواد شیمیایی و میکروارگانیسم‌ها را کاهش می‌دهد. سیستم‌های فیلتراسیون RO گران‌تر از انواع دیگر می‌باشند. آن ها می‌توانند در زیر سینک آشپزخانه نصب شوند و یا بر روی لوله اصلی آب یک خانه استقرار یابند.

بیشتر بخوانید : نحوه عملکرد دستگاه اسمز معکوس خانگی

فیلتراسیون آب به روش اسمز معکوس

فیلترهای تبادل یونی

در این فرآیند یون‌های معینی در مواد تبادلی غیر محلول با یون‌های گوناگون موجود در محلول جایگزین می‌شود. متداول‌ ترین کاربرد این فرآیند در نرم‌سازی آب شهری بوده که در آن یون‌های سدیمی رزین تبادل کاتیونی جایگزین کلسیم و منیزیم در آب تصفیه شده گردیده و سختی آب را کاهش می‌دهد.

روش تبادل یونی معمولاً به‌عنوان یک روش برای پیش‌تصفیه مورد استفاده قرار می‌گیرد تا آب نرم شود یا فاقد یون گردد. چون ذرات یا میکروارگانسیم‌ها حذف نمی‌شوند، به‌دنبال این فیلتر، از یک روش دیگر فیلتراسیون مانند جذب کربنی یا اسمز معکوس نیز باید استفاده کرد.

بیشتر بخوانید : کاربرد رزین تبادل یونی در صنعت تصفیه آب

تقطیر

این روش یکی از قدیمی ترین و شاید منسوخ ترین روش هایی باشد که به عنوان فیلتراسیون آب مطرح می گردد. این روش در گذشته کاربرد زیادی داشته اما در حال حاضر با وجود شیوه های نوین و بپیشرفته استفاده از آن مقرون به صرفه نیست و نیاز صنایع و مصارف خانگی را تامین نمی کند.اساس کار بدین صورت بوده که در داخل یک برج تقطیر کننده آب را تا زمان تبخیر شدن می‌جوشانند. بخار به محفظه متراکم‌سازی منتقل می‌شود، در آن‌جا سرد شده و دوباره به مایع تبدیل می‌گردد. ناخالصی‌ها در محفظه‌ی جوشاننده‌ی آب باقی می‌ماند.

این روش فیلتراسیون آب دارای معایبی است که در ذیل به آن اشاره می نماییم:

  • مواد شیمیایی نظیر کلر و آفت‌کش‌ها که نسبت به آب نقطه جوش پایین‌تری دارند، اغلب همراه با بخار انتقال می یابند و در خروجی نهایی همراه با آب تقطیر شده خواهند بود.
  • آب تصفیه شده معمولاً بسیار اسیدی است و فاقد مواد معدنی طبیعی است که برای بدن لازم است.

به همین دلیل استفاده از این روش در تصفیه آب آشامیدنی شهری اصلاً توصیه نمی شود.

آرام نازل

آرام صنعت (آرام نازل) یکی از مراکز تولیدکننده فعال در حوزه تصفیه آب و فاضلاب می باشد. این واحد تولیدی با نیروهای متخصص خود در زمینه تولید تجهیزات تصفیه فاضلاب ، برای نخستین بار در کشور موفق به ساخت پارشیالیزیشن شده است. این دستگاه کاربردی از متریال اولیه درجه یک تولید و عرضه می گردد.

انواع نازل فیلتر شنی ، نازل فیلتر کربنی و نازل سختی گیر رزینی از مهم ترین نیاز دستگاه های فیلتراسیون آب و فاضلاب می باشد که بر طبق دانش فنی به روز و توسط دستگاه های مجهز موجود در این مجموعه تولید شده و با قیمت های مناسب به فروش می رسد.

نازل پلاستیکی

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *